Solarna Elektrana Lebane Novo Selo 8 MW

solarna-elektrana-lebane

Projekat solarne elektrane Lebane Novo Selo je EPC projekat koji je obuhvatio izgradnju elektrane 8MW instalisane snage kao i PRP 35kV sa priključnim kablovskim vodom za uvođenje postojećeg dalekovoda 35kV u novoizgrađeni PRP.

Navedena solarna elektrana je druga po veličini koja je izgrađena na teritoriji republike Srbije. Iskustvo koje smo stekli na ovom projektu će svakako biti temelj za buduće projekte izgradnje obnovljivih izvora energije.

Izgradnjom solarnih elektrana naše društvo ide u pravcu stvaranja održivog i zelenog energetskog sektora, što podrazumeva smanjenje emisija sumpor-dioksida i ugljen-dioksida a samim tim i čistiji vazduh i zdravu životnu sredinu. Elektrana će na godišnjem nivou proizvoditi 12GWh električne energije i smanjiti emisiju ugljen dioksida za 11,000 tona, čime će doprineti smanjenju zagađenja životne sredine.

Ponosni smo na tim koji je radio na ovom izuzetnom projektu, koji u potpunosti prati našu viziju da kroz izgradnju značajnih objekata unapređujemo živote ljudi.

Klijent: Novo Selo Power d.o.o.

Status: Završeno 2023.